Ice CreamRolls: Η καινοτομία που ήρθε για να μείνει!

Μήπως οι πελάτες σου ονειρεύονται μία μπάλα ή ένα χωνάκι από το αγαπημένο τους παγωτό για να σκοτώσει τον καύσωνα του καλοκαιριού;

Πως θα σου φαινόταν αν μάθαινες για έναν καινούργιο τρόπο παραγωγής παγωτού που γίνεται μπροστά στα μάτια των πελατών και είναι τελείως διαφορετικό από αυτόν του κλασικού μαλακού παγωτού χωνάκι;

Πρόκειται για την τελευταία καινοτομία στον κλάδο του παγωτού που ονομάζεται rolled ice cream ή αλλιώς ice cream rolls (ρολά παγωτού) και προσφέρει το πιο φρέσκο παγωτό της αγοράς.

Τί ακριβώς είναι όμως τα ρολά παγωτού;

 

Τα ρολά παγωτού είναι η νέα τάση στον κλάδο του παγωτού. Η βασική διαφορά των ρολών παγωτού σε σχέση με το σκληρό ή μαλακό παγωτό, είναι στον τρόπο παραγωγής του. Για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να παραγγείλει το παγωτό που πραγματικά θέλει. Χωρίς να έχει κάποιο περιορισμό στις γεύσεις ή στα επιπρόσθετα υλικά. Ο παραγωγός μπορεί να φτιάξει οποιαδήποτε γεύση επιθυμεί ο πελάτης του έχοντας μόνο μια ουδέτερη βάση μίγματος παγωτού στην αποθήκη του.

Πώς γίνεται αυτό; Διαθέτοντας μια ουδέτερη βάση, κυρίως βανίλια, μπορείτε να προσαρμόσετε τη γεύση και το χρώμα του παγωτού σας με τα επιπρόσθετα φρέσκα υλικά ή προσθέτοντας μικρή ποσότητα συμπυκνωμένου χυμού γρανίτας.

Επίσης, αυτό που τραβάει την προσοχή των καταναλωτών, είναι ότι όλη η διαδικασία γίνεται μπροστά τους. Δίνοντας του την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμά. Μια διαδικασία που διαρκεί μόνο 1 λεπτό ενώ η απόλαυση και η μοναδικότητα του παγωτού, είναι μια εμπειρία που θα θυμάται για πολύ καιρό! Έτσι μπορεί να κατανοήσει πώς δημιουργήθηκε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, παγωτό σε ρολό! Με το show αυτό, προσελκύονται πολλοί δυνητικοί καταναλωτές καθώς η διαδικασία αυτή είναι μοναδική. Έτσι θα βλέπεις την ουρά της επιχείρησής σου να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Παράλληλα με αυτόν τον  πρωτοπόρο τρόπο παραγωγής του και την μοναδική εμφάνιση του παγωτού, το μηχάνημα ρολών παγωτού έχει ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Δημιουργεί το πιο φρέσκο παγωτό που έχετε γευτεί ποτέ. Αφού ψύχεται άμεσα εξ’ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που φτάνει το μηχάνημα (-30° C). Και καταναλώνεται άμεσα χωρίς να συντηρείται, πάντα με τη συνοδεία φρέσκων υλικών.

Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής ρολών παγωτού;

1°  Βήμα:

Τοποθετούμε στην παγωμένη επιφάνεια του ψυχόμενου πάγκου ένα μίγμα – βάση σε υγρή μορφή. Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε απλές και βασικές γεύσεις μιγμάτων . (π.χ βανίλια ή σοκολάτα) Ώστε να ταιριάζουν όλα τα επιπρόσθετα υλικά που επιθυμεί να γευτεί ο κάθε πελάτης ώστε να απολαύσει ένα παγωτό με 100% φυσική γεύση και αρώματα.

Tip: Η βάση παγωτού που θα χρησιμοποιήσετε είναι η ίδια με αυτή για το μαλακό παγωτό (soft).

2°  Βήμα:

Τοποθετούμε επίσης τα επιπρόσθετα υλικά που επιθυμεί ο κάθε πελάτης από την μεγάλη ποικιλία μας σε toppings. (κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων, ξηρούς ή καραμελωμένους καρπούς, μπισκότα, τρούφα κ.α). Χρησιμοποιώντας τις ειδικές σπάτουλες, σπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

3°  Βήμα:

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις ειδικές σπάτουλες, ισιώνουμε το ήδη κατεψυγμένο μίγμα και το απλώνουμε στην επιφάνεια του ψυχώμενου πάγκου.

Tip: Είναι σημαντικό να απλώσουμε το μίγμα σε μεγάλο μήκος και όσο πιο λεπτό μπορούμε, για την πιο γρήγορη ψύξη του.

4°  Βήμα:

Τέλος, χρησιμοποιώντας την ειδική σπάτουλα και τοποθετώντας την κόντρα στο παγωτό σπρώχνουμε κάθετα. Θα αρχίσει να δημιουργείτε ένα ρολό, ίσου μήκους με την επιφάνεια της σπάτουλας, όσο σπρώχνουμε.

Tips:

  • Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χαράξουμε την επιφάνεια του παγωτού σχηματίζοντας λωρίδες. Έτσι όλα τα ρολά να έχουν ανάλογο μέγεθος και να βγαίνουν πιο γρήγορα και εύκολα.
  • Αναλόγως του αποτελέσματος που επιθυμούμε (σφιχτό ρολό, ή ρολό με κενά) μπορούμε να σπρώξουμε έχοντας στην σπάτουλα μεγαλύτερη κλίση (πιο κάθετα) ή μικρότερη αντίστοιχα.

5°  Βήμα:

Για τελειοποιήσουμε το ρολό παγωτού μας και να το κάνουμε πιο ελκυστικό, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος επιπλέον toppings. Όπως εξωτικά φρούτα, Nutella, θρυμματισμένα μπισκότα Oreo, ψημένα marshmallows, μαρμελάδες ή σιρόπια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Τα ρολά παγωτού είναι έτοιμα!

Πείτε τέλος στις τύψεις μετά την κατανάλωση παγωτού! Μπορείτε να φτιάξετε τα πιο healthy ρολά παγωτών χρησιμοποιώντας μίγματα παγωτού με stevia ή παγωτό γιαούρτι και προσθέτοντας φρέσκα φρούτα ή βρώμη.

Τα ρολά παγωτού έχουν κερδίσει το χώρο τους, στους δρόμους και τις αγορές της Ταϊλάνδης, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Υόρκης, της Γαλλίας και σταδιακά γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο με τεράστια απήχηση.

Τώρα μπορούμε και εμείς να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στην Ελλάδα μόνο από την ΑΡΖΙΝΟΣ Ν. Α.Ε, που είναι ειδικός – specialist στο χώρο του παγωτού και των παγωτομηχανών έχοντας ως σφραγίδα ποιότητας την Ιταλική υπογραφή των προϊόντων της, σας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά τον επαγγελματικό ψυχόμενο πάγκο παραγωγής ρολών παγωτών που θα εκπλήξει τόσο εσάς όσο και τους πελάτες σας, προσφέροντάς σας τα διάσημα ρολά παγωτού.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button